Yoga, mindfulness og Middelhavskost

27.FEBRUAR TIL 3.MARS 2024

MAX ÅTTE DELTAKERE

Denne turen går inn i minneboka og vil alltid være med meg. Kroppen er fylt med bare gode følelser og herlige minner, og jeg smiler her jeg sitter. Tusen takk Kristin og Tove for det opplegget dere har sydd sammen. Både dere og opplevelesene er helt magiske. Det har vært så deilige yogatimer, utrolige sanseinntrykk, smakfylte og deilige matopplevelser. Og ikke minst, den gode vinen vi har fått.

Beate Storhaug

Deltaker på yogatur oktober 2023

yogaferie

Opplevelser for alle sanser: Neste yoga retreat på Cortijo el Medico blir under den magiske mandeltreblomstringen. Her skal vi gjøre yoga to ganger om dagen, meditere og vandre i fredelig fjellandskap,  mellom tusenvis av blomstrende mandeltrær. Vi skal ha fokus på oppmerksomt nærvær, observere naturen, oss selv og hvilken innvirkning naturen har på oss. Vi lærer mer om Middelhavskost, lager og får servert nydelig vegetarmat som gjør godt for både kropp og sjel.

mandelblomstring
mandeltreblomstring

Det blir undervisning i mindfull yoga, yoga med oppmerksomhet på bevegelse og pust. Dette er yoga som alle kan være med på. Vi tillater oss å gjøre det vår kropp kan klare, uten sammenligning med hva den som sitter ved siden av gjør. Om vi lytter oppmerksomt kan nesten alt gjøres med lukkede øyne. Hvis været tillater det, gjør vi yoga ute.

På dette kurset er det plass til max åtte deltakere. To og to deltakere deler værelse.

Tove vil gi en innføring i Middelhasvdietten, og hvordan det som kalles verdens sunneste kosthold kan praktiseres også i Norge. Vi deler oss inn i grupper, slik at alle får være med en dag og laget et middagsmåltid som vi koser oss med i felleskap. Disse fem dagene blir det vegetarmat, og vi tar hensyn til deg som har allergier eller intoleranser (må gi beskjed i forkant).

Området rundt gården innbyr til vandreturer. Terrenget er relativt lett, slik at alle bør kunne delta.

Overnatting:

Vi bor i hovedhuset på vingården, en villa på 340 kvadrat. Her er det fire soverom, med tilsammen åtte sengeplasser. To og to rom deler bad. Her er store fellesareal, både inne og ute, så vi slipper å henge «oppå» hverandre om vi ikke vil. (Du finner masse bilder og kan lese mer om gården her på nettsiden).

 

vingård
yogaferie
yogaferie

PROGRAM OG PRAKTISK INFO

Været: I overgangen februar -mars byr Andalucia normalt på solvarme dager, hvor vi gjerne gjør yoga utendørs, spiser lunsj ute og koser oss i sola. Snittemperaturen er i overkant av 15 grader. Vi kan imidlertid også oppleve kraftig vind og noe regn (sjelden langvarige regnbyger). Som resten av verden, opplever Spania store endringer i klimaet og tettere perioder med ekstremvær. Det gjør det ekstra vanskelig å forutse hva slags vær vi vil få. Dette gjelder også mandelblomstringen – en plutselig, uventet kuldeperiode eller kraftige stormer kan avbryte denne før vi får oppleve den.

Ankomst: Vi flyr til Malaga med Norwegian, og lander om ettermiddagen den 27. På flyplassen blir vi hentet av en maxitaxi, og kjørt til vingården. Kjøreturen er på cirka to timer. Vi installerer oss og samles etterhvert rundt bordet til middag med husets vin. Før vi tar kvelden blir det en rolig økt med yoga nidra.

Slik ser en typisk dag ut:

07.30: Kaffe/te og en liten smoothie, for den som ønsker det.

8.00 – 9.30: Morgenyoga og meditasjon. Hvordan starte dagen på̊ en god måte, for deg og din kropp.

09.30: Frokost

Vandretur eller egentid.

Tove lager en salat eller suppe til oss til lunsj, som vi spiser når det passer oss i forhold til vandreturer og annet.

16.00 – 17.30: Ettermiddagsøkten blir preget av litt mere flyt øvelser, pust, meditasjon, avspenning og refleksjon.

De som skal være med å lage dagens middag, møtes på kjøkkenet etter ettermiddagsyoga. Middag sereveres ca. kl. 19.

Dette bør du pakke: Vi satser på å gjøre yoga utendørs eller med åpne dører, med mindre det er sterk vind eller regn. Tynt ulltøy under yogaklærne kan være lurt.

Ørepropper kan være greit når du skal dele rom med en annen person.

Gode joggesko eller andre sko til turene våre. Vi går på grusvei eller asfalt, ingen klatring eller krevende stier.

Vindtett jakke kan bli nødvendig. Lag på lag er tingen!

Om du ønsker, ta med skrivesaker. Det blir refleksjoner rundt yoga, meditasjon og tilstedeværelsesøvelsene, da kan det være fint å ta seg tid til egenrefleksjon og skrive/tegne.

Cortijo el Medico ligger en kvarters kjøretur unna nærmeste butikk. Tove og Kristian kan handle, hvis det skulle være noe du plutselig trenger. Du får servert alle måltid og vin til maten. Det er rikelig med mat. Det er mulighet for å få kjøpt ekstra vin og øl på gården, men hvis du ønsker godteri, snacks ol er det antageligvis enklest å handle i taxfreen på veien hit.

vingårdsbrunsj
spanskmat

Pris:
Kr 14.400. Prisen inkluderer overnatting i fem dager, alle måltid, yoga, meditasjon, vandreturer og matkurs. Du bestiller selv flybilletten. Vi spleiser på taxi til og fra flyplassen.

PÅMELDING TIL KRISTIN LARSEN PÅ EPOST kristin.larsen@ntebb.no.

yoga kristin

Jeg er utdannet innen mindfullyoga, ved senter for mindfull yoga i Bodø, med ashtanga og yin yogapraksis. Har en fordypning i yin yoga med Magdalena Mecweld.
 Jeg har også̊ utdannelse innen deva yoga. Dette er yoga spesielt tilrettelagt for deg med muskel- og skjelettplager og kronisk smerte.
Min meditasjon- og mindfulnessutdannelse har jeg fra Zenit Yoga i Trondheim, med lærer Viggo Johansen.

 

tove cecilie fasting

Bachelor i ernæring. Har bodd over 20 år i Hellas, drevet gjestgiveri/yoga retreat der og skrevet flere bøker om gresk mat og Middelhavskost. Holdt matkurs over hele Norge i Middelhavskost på norsk (se innslag på Norge rundt her). Flyttet til Andalucia med mitt livs store kjærlighet høsten 2022. Elsker å dyrke, høste, tilberede og spise mat. Lidenskapelig opptatt av astrologi, og verktøy for å skape det gode liv.