Vinklubben El Medico

chardonnay

Er du fascinert av vin?

Har du lyst til å lære mer om produksjon av naturlig vin?

Kanskje har du også en liten drøm om å ha din egen vingård?

Da vil vi invitere deg med på vineventyret på Cortijo el Medico. Nå har du sjansen til å bli med i (den utrolig eksklusive!) vinklubben El Medico og ta aktiv del i vinproduksjonen på gården.

De første vinrankene ble satt ned her i 2011, som en del av Granada-regionens satsing på naturlig vin. Vi plantet 12 000 ranker med tempranillo, syrah og chardonnay. Du kan lese mer om bakgrunnen vår i dette intervjuet i Vinpuls.

Granada er Spanias nyeste vindistrikt. For vinentusiasten er dette et spennende område å gjøre seg mer kjent med!

Hvordan fungerer vinklubben El Medico?

Vinklubben vil ha max 16 medlemmer, fordelt på to grupper. Den ene gruppen er med på innhøstingen og prosesseringen av chardonnay den første uka i august, mens den andre gruppen høster tempranillo/syrah den første uka i september. Neste år bytter man, slik at du får praktisk erfaring med å lage både rød- og hvitvin.

Under hele prosessen vil Kristian og vår forpakter José, som er andregenerasjons vinbonde, veilede deg.

vinklubb

 

  • De tre dagene med innhøsting/prosessering bor du i villaen på vingården. To og to medlemmer deler rom. Frokost og lunsj eller middag (med vin til maten) er inkludert. Nydelig Middelhavsmat laget av Tove.
  • Hvert år får du 24 flasker vin som du selv har vært med å produsere. Du kan selv bestemme hva du vil skal stå på etiketten. I tillegg kan du kjøpe ekstra vin med 25 % avslag.
  • Du kan besøke Cortijo el Medico når du vil, og også ta med venner for å vise fram stedet, eller ha piknik i vingården. Ønsker du/dere å overnatte, får du 25 % på vanlig pris i villaen.

PRIS: 980 euro pr. år (en person), 1800 euro (to personer).

Kanskje er du medlem i en vinklubb i Norge, og vil melde inn hele klubben i vinklubb El Medico? Kontakt oss for eget tilbud.

Hvorfor vinklubb?

En gård på 30 hektar (300 mål) med 12 kilometer med vinranker, 1200 mandeltrær og 800 fiken, høres unektelig stor ut, men er faktisk liten i vinsammenheng. Avhengig av regn, temperaturer etc kan vi produsere cirka 7000 flasker vin i året (i sterk kontrast til for eksempel Gato Negro, som produserer 65 millioner liter i året). Det er svært vanskelig å kunne leve av vinproduksjon i så liten skala. Airbnb, yoga retreats og matkurs ved siden av, gjør at vi kan klare dette.

Ideen om å også lage en liten vinklubb, kom fordi både Kristian og Jose brenner for å lage naturvin, og har lyst til å dele sin interesse med andre vinelskere.

Ved å være medlem i vinklubben El Medico, blir du andelsbonde på vingården. Du bidrar til at små vinprodusenter som oss kan overleve, samtidig som vi håper at du har glede av å komme hit, delta i prosessen og kunne nyte vinen som du har vært med å produsere!

Fyll ut skjemaet og vi kommer tilbake til deg med betingelser og betalingsinformasjon.

11 + 9 =

vinklubb