Nytt år, nye planer. Sees vi?

Da vi kom hit i oktober 2022, var det bare meningen at vi skulle være her maks seks måneder, pusse opp, gjøre klart for utleie på airbnb, og så dra tilbake til Norge og husbygging.

Det var bare det… at med en gang jeg steg ut av bilen følte jeg meg hjemme. Kristians helse ble mye bedre. Vi kjente begge på kropp og sinn hvor godt det var å bo et sted hvor vi kan være ute omtrent hele tida, om ønskelig, uten å bry oss om snø og is. Vi har fått venner, elsker landet, maten, språket og dette fantastiske fjellområdet, hvor landskapet hele tiden endrer seg med lyset, minutt for minutt.

2023 ble det året vi tok den store beslutningen: Vi blir her. Målet for 2024 er å avvikle det som må avvikles i Norge, slik at vi slipper materielle forpliktelser der og kan satse for fullt her i Alpujarra. I oktober hadde vi både det første matkurset og den første yogaretreaten. Det var bare så utrolig hyggelig, så hjertlig takk til dere som kom og var med! Allerede i februar blir det ny yoga retreat med Kristin, og da inkluderer vi matkurs. Og så i juni blir det yoga med Mette. Jeg kommer også til å sette opp flere matkurs i år – du må gjerne sende meg en epost har du lyst til å bli med og har forslag til dato!

Hva med vinproduksjonen?

vinklubb
kristian bodega

Vår første prio da vi kom hit for litt over et år siden, var å gjøre villaen klar til utleie for å få noen inntekter vi kunne leve av. Pluss å gjøre leiligheten over bodegaen beboelig for oss. Det innebar installering av et større solcelleanlegg, bygging av to nye soverom i villaen, male, restaurere gamle møbler, dekorere…I februar hadde vi våre første airbnb-gjester og sommeren var nesten full. I høst har vi oppgradert rommene med arbeidsplasser (for deg som ønsker å jobbe herfra) og gjort de koseligere, og fått tak i sofaer og gamle lenestoler til stua, så den ble mer komfortabel.

Covid stoppet vinlanseringen

De første vinrankene på cortijoen ble plantet i 2011. Da lisensen endelig var klar og vinen skulle promoteres, kom covid. Alt ble satt på vent. Kristian overlot etterhvert til José å forpakte vinranker, mandel – og fikentrær, og dro selv til Norge. De siste årene har mesteparten av druene blitt solgt til andre vinprodusenter, og det har kun blitt produsert noen hundre liter her til eget bruk.

Siden vi kom tilbake, har vi vært nødt til å sette vinproduksjonen i andre rekke. Kapitalen rår, og det er rett og slett enklere å tjene penger på turisme enn vin, særlig for en så liten vinprodusent! Men nå er vi klare for å fortsette.

Vi starter på ny frisk – blir du med?

I høst har Kristian renovert bad og garderobe i bodegaen. Det neste som står for tur er at alle tanker og fat skal tømmes og lokalene skal shines, klare for vinhøsten 2024. Vi håper å få råd til flere nye eikefat, samt kjøleanlegg, noe som vil ha mye å si for kvaliteten på vinen.

Og nå inviterer vi deg som er vinentusiast til å bli andelsbonde her på vingården! Vi har startet vinklubben El Medico, og tilbyr medlemskap til max 16 personer, fordelt på to grupper. Som andelsbonde vil du delta en dag eller to i innhøstingen sammen med oss, og være med og produsere din egen vin. Du kan lese mer om klubben her, og send oss gjerne en epost på hola@cortijomedico.com hvis du har spørsmål.

Studio, gårdsbutikk og gangstier

Andre planer for 2024 innebærer å innrede et studio i det som hittil har vært kalt «det hemmelige rommet» og å lage gårdsbutikk i et tidligere lager ved siden av bodegaen.  «Det hemmelige rommet» fikk dette kallenavnet da det ikke vises på hustegningene og ikke inngår i boarealet i villaen. Hittil har det vært brukt som lager og til å samle skrot. Endelig fikk vi ryddet og kastet. Veggene er blitt pusset og det er skjært ut til dobbel glassdør. Rommet skal ferdigstilles til yoga retreaten med Kristin i februar (her er det foresten bare to ledige plasser, så skynd deg å melde deg på hvis du vil bli med!). Vi ser for oss at studioet ikke bare brukes til yoga, men også kan fungere som atelier, gym og hva gjestene måtte ha lyst til og behov for.

Som sagt, «det hemmelige rommet» ble brukt som lager, og det som andre kan tenkes å ha glede av, er nå flyttet over til det som etterhvert skal bli en gårdsbutikk. I første omgang har vi tenkt å holde loppemarked og kvitte oss med mest mulig, men etterhvert ønsker vi å kunne selge vin og andre gårdsprodukt, pluss diverse kunst og håndverk, laget av både Kristian, meg og lokale kunstnere.

Det siste som står på lista nå, er å skilte stier og veier på eiendommen. Her er kjempefint hvis du ønsker å stikke ut en liten tur, og rusle en kilometer eller tre på gården.

Velkommen hit i 2024

 

villamedpool

Til slutt vil jeg bare si at du er hjertlig velkommen hit i år. Du ikke være med på matkurs, yoga eller vinhøsten – det går helt fint å leie villaen (med ti sengeplasser) bare for å slappe av og chille, også! Fram til påske er det også mulig å leie bare et rom, og å dele fellesarealene med andre. Send oss en epost på hola@cortijomedico.com hvis du har spørsmål.

Ønsker deg alt fint for det nye året og håper vi møtes her!

Har du lyst til å få epost fra oss om det som skjer på gården? Legg igjen din epostadresse under. No spam, only love!

Følg oss på Instagram