Calima er et værfenomen som rammer oss fra tid til annen: Vind fra sør, som inneholder rødlig sand fra Sahara.

Vi har hatt noen dager nå med «merkelig» vær. Det har vært varmt, nærmere 25 grader, med tåke/skyet og lett yr i lufta. Og søndag slo calimaen til med regnbyger som har etterlatt seg et tykt lag av leiraktig støv på planter, utemøbler, bilene og – hundene.

OK, det blir endel ekstra vasking, men ingen store problemer her på gården. I motsetning til andre steder: Flere prosesjoner i anledning Palmesøndag måtte enten kanselleres eller helgenrelikviene måtte pakkes inn i plast for å beskytttes mot leirregnet.

calima
calima

Dette været fikk vi på toårsdagen for den voldsomme calimaen i 2022. Da var mengden av leire og støv betydelig større. Resultatet ble blant annet at bygningene her på gården fikk ny farge. Da vi drev og pusset opp utleievillaen her i fjor vinter, måtte vi skrape bort tykke lag av rød leire fra vindu-og dørkarmer.

Husfargen har vi imidlertid beholdt. Den er mye finere, og ikke minst mye mer behagelig, enn den skarpe hvite byggene her hadde tidligere (og som er påbudt i henholdt til byggeforskriftene).

cortijo el medico