ALPUJARRA

alpujarra

Cortijo el Medico ligger sentralt i Alpujarra, en fjellregion som strekker seg langs de sørlige sidene av Sierra Nevada, Spanias høyeste fjell, delt av dype daler og raviner som løper mot Middelhavet. Ofte blir flertallsnavnet brukt: las Alpujarras, som er en betegnelse på de rundt 50 landsbyene som klamrer seg til fjellsidene i dette området. Alpujarra har under 25 000 innbyggere.

Nærmeste by er Cadiar, som ligger ti kilometer fra farmen. Dit er det bussforbindelse. I Cadiar er det et marked to ganger i måneden, den 3. og den 18 (også søndager), fra kl. 09-14. I Cadiar er der baker, to fiskebutikker, slakter, to supermarked og en rekke barer og restauranter.

En annen hyggelig by i nærheten er Orgiva, som ligger 35 minutters kjøring fra farmen. Her er det marked hver torsdag. Byen har også et godt utvalg av butikker.

Maurisk arkitektur

Maurerne invaderte Spania i år 711, og den mauriske historien har satt et varig stempel på dette området. Den første mauriske befolkningen bygde de karakteristiske terrassene for å kunne dyrke jorda og skapte et irrigasjonssystem. Landsbyene er preget av nordafrikansk arkitektur, med trange gateløp, små hus med flate tak. For å bevare dette særpreget, stiller spanske myndigheter krav om at også moderne hus skal reises i maurisk stil, slik som villaen på farmen.

Muslimsk historie

Las Alpujarras var maurernes siste høyborg i Spania. Etter at castillianerne tok Granada i 1492, ble alle byens maurere tvunget til å konvertere til kristendommen. Mange valgte istedet å flykte til dette avsidesliggende og utilgjengelige fjellområdet og fortsette kampen. Tvangskristningen førte til en rekke opprør. Den siste muslimske lederen fra Alpujarra ble henrettet i 1571 og muslimene ble utvist fra området.

Fantastiske naturopplevelser

De terrasserte landbruksmarkene i Alpujarra blir vannet av smeltevann fra fjelltoppene. Regionen, særlig om våren, er en oase av grønt,  i sterk kontrast til mer lavtliggende områder i Spania.

Her er et godt utviklet nett av turstier, enten du vil sykle eller gå. GR7, en tursti som strekker seg fra sørspissen av Spania, gjennom Andorra og Frankrike, passerer Alpujarra.

Cortijo el Medico er et ypperlig utgangspunkt for små eller store fjellturer i Alpujarra. Du kan låne kart hos oss, og utforske på egenhånd.

Opplevelser i regionen

ALHAMBRA

alhambra

ARABISKE BAD

HAMMAM

GRANADA

granada

COSTA TROPICAL

COSTA TROPICAL

VANDRERUTEN GR7

GR7

TREVELEZ

trevelez